Знищення гуманітарного конвою: опубліковані важливі докази проти Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Знищення гуманітарного конвою: опубліковані важливі докази проти Путіна

Знищення гуманітарного конвою: опубліковані важливі докази проти Путіна

У незалежній расследовательской групі Conflict Intelligence Team знайшли нові докази причетності авіації Росії, підпорядкованої наказам президента Володимира Путіна, до  знищення гумконвою в районі Алеппо.


Про це заявив активіст CIT Кирило Михайлов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".


Він розповів, що в нальоті на гумконвой могла брати участь як російська авіація, так і авіація сил президента Сирії Башара Асада.


"Якщо почати з авіації Асада, по-перше, про це заявляв безпосередньо співробітник сирійсько-іранської оборони, так званих "Білих касок" (організація добровольців-рятувальників, яку Міноборони Росії звинувачує в зв'язках з терористами, - ред.), яка була присутня на місці і давала коментарі англійською мовою. Він сказав, що вертольоти армії Асада скинули на гуманітарний конвой чотири так звані "бочкові" бомби. Після цього він також, оглядаючи місце події, виявив кришку від такої бомби, яка представляє собою трубу, заварену обрізаним сталевим листом", - сказав Михайлов.


"Що стосується російського авіаудару, то, по-перше, потрібно уточнити, що їх було два. Точніше, дві групи авіаударів, друга - вже по прибулим на місце рятувальникам. Є фотографія наслідків авіаудару, зроблена вчора вдень, і на ній видно предмет, що нагадує хвостовий стабілізатор авіабомби, які активно використовуються в Сирії російськими літаками. Ми виявили, що один з прихильників Асада в "Твіттері" о 20:15, буквально протягом години після бомбардування, написав, що, за інформацією, яку він отримав від бійців проасадовского ополчення "Бригади "Баас", російська авіація знищила колону терористів "Джебхат Фатах аш-Шам" з боєприпасами і зброєю саме на захід від Алеппо", - продовжив він.


Активіст нагадав, що коли  бойовики збили Boeing MH-17 на Донбасі, то в перший момент також припускали, що збили український військовий літак.


"У зв'язку з тим, що на поле бою інформація поширюється повільно, як ви пам'ятаєте, були бравурні реляції, що "ми збили чергову укроповскую пташку". І після цього вони були спішно звідусіль видалені. Я думаю, що тут сталася така ж ситуація: дізналися спочатку про знищення колони, а потім вже виявилося, що ця колона перевозила не боєприпаси або зброю, а гуманітарний вантаж", - резюмував Кирило Михайлов.


Як повідомляв ONLINE.UA, офіційний  представник Міноборони РФ представив версію знищення гумконвою ударним безпілотником США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?