В Україні розкрили важливу інформацію про вбитого в Росії Жиліна
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні розкрили важливу інформацію про вбитого в Росії Жиліна

В Україні розкрили важливу інформацію про вбитого в Росії Жиліна
Джерело:  online.ua

Народний депутат і позаштатний радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко вважає, що вбитий в Росії ватажок антиукраїнської організації  "Оплот" Євген Жилін  був агентом РФ і вдало виконував завдання Кремля по дестабілізації ситуації в Україні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  112 Україна.
"Євген Жилін не цінував чужі життя. Власне кажучи, хтось вирішив оцінити його життя в копійку. Тому у нього була величезна кількість бізнес-конфліктів, життєвих конфліктів з різного роду людьми. Він знаходився в українському розшуку по величезній кількості злочинів. РФ природно його не видавала, оскільки він, на моє глибоке переконання, був агентом російських спецслужб і тому вніс значний вклад в спробу дестабілізації України, частково йому вона вдалася", - сказав нардеп.
Геращенко також прокоментував інформацію про можливу причетність Жиліна до замаху на вбивство мера Харкова Геннадія Кернеса.
"Можу сказати те, що версія про те, що Жилін міг бути причетний до організації замаху на вбивство Кернеса була однією зі значущих. Йому не пред'являлася підозра, але наскільки мені відомо, у них був серйозний конфлікт після Революції, оскільки Кернес залишився в Харкові, а Жилін - в розшуку РФ. Також відомо, що  Жилін розв'язав бурхливу діяльність, пов'язану з торгівлею вугіллям і пально-мастильними матеріалами між окупованою частиною Донбасу і РФ, ця торгівля вимірювалася сотнями тисяч доларів. Знаючи його підходи до бізнесу, це міг бути бізнес-конфлікт. Але що було насправді, ми дізнаємося через десятиліття, після розкриття архівів російських спецслужб і міліції", - зазначив депутат.
Як повідомляв ONLINE.UA,  російські фанати ДНР звинуватили у вбивстві Жиліна нинішнього ватажка донецьких бойовиків Олександра Захарченко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?