Байден розповів Порошенко шокуючі речі про ЄС і Росію
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден розповів Порошенко шокуючі речі про ЄС і Росію

Байден розповів Порошенко шокуючі речі про ЄС і Росію
Джерело:  Reuters

Віце-президент США Джозеф Байден попередив  президента Петра Порошенка, що Євросоюз може скасувати санкції, введені проти Росії, в разі уповільнення економічних і політичних реформ в Україні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
"Україна повинна виконати свою обіцянку і провести політичні та економічні перетворення, в іншому випадку ЄС може скасувати санкції проти Росії. Ми знаємо, що якщо Україна дасть привід ЄС, є як мінімум п'ять країн, які прямо зараз готові сказати: "Ми більше не хочемо брати участь у санкціях проти Москви", - сказав Байден під час виступу в Раді з міжнародних відносин в Нью-Йорку.
За словами віце-президента США, він щотижня з початку кризи в Україні дві-три години розмовляє по телефону з українським керівництвом, закликаючи його проводити реформи, а також вмовляє Німеччину, Францію та Італію зберегти санкції проти РФ.
"В Європі переважають такі настрої: "Гей, до зміни президента (Порошенко) вона (Україна) все одно належала Росії. У них була своя маріонетка. Яка різниця? Яка до біса різниця? Навіщо ви змушуєте нас брати участь в цих санкціях?", - розповів Байден.
Він також додав, що  Україна, отримуючи від США $1 млрд кредитних гарантій, пообіцяла активізувати зусилля, спрямовані на реформи в енергосекторі й у секторі правосуддя.
Байден попередив Порошенко, що Україна повинна зробити все можливе, щоб не допустити провалу Мінських угод і не опинитися перед ризиком бути обвинуваченої в їх зриві.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент України  Петро Порошенко переговорив з президентом США Бараком Обамою на полях Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?