У новій угоді по Донбасу знайшли дуже небезпечний момент
Категорія
Події
Дата публікації

У новій угоді по Донбасу знайшли дуже небезпечний момент

У новій угоді по Донбасу знайшли дуже небезпечний момент

У новій  угоді про розведення сторін на Донбасі  війська РФ, які воюють проти сил АТО, названі «збройними формуваннями окремих районів Донецької та Луганської областей України».
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook нардепа і координатора групи "Інформаційний опір" Дмитра Тимчука.
"З перших речень цієї Угоди вражає термінологія. Абсолютно незрозуміло, як українська сторона могла підписати документ, в якому російсько-терористичні війська на Донбасі названі (тільки вдумаймося!) «Збройними формуваннями окремих районів Донецької та Луганської областей України». На третій рік війни тільки останній ватник не знає, що ми маємо справу з формуваннями не "областей України", а Збройних сил Росії - які організаційно входять у вигляді двох армійських корпусів до складу ВС РФ, підкоряються російському військовому командуванню, та в яких командири підрозділів, починаючи як мінімум з рівня роти - кадрові російські офіцери", - написав він.
За словами Тимчука, підписавши угоду українська сторона назвала війну на Донбасі "внутрішнім конфліктом".
"В Угоді ж нам дали ці два армійські корпуси ВС РФ як якісь «місцеві» формування. Простіше кажучи, згідно з документом, який підписала українська сторона, війна на Донбасі - не агресія РФ, а «внутрішній конфлікт». Це якийсь дипломатичний маразм, а точніше, танець посланців Києва в Мінську під дудку Кремля. І потім ми дивуємося, що на Заході події в Україні не втомлюються називати «громадянською війною», - зазначає нардеп.
Як повідомляв ONLINE.UA, постійний представник Росії в контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі  Борис Гризлов заявив, що розраховує на згоду України з ініціативою бойовиків ДНР і ЛНР щодо обміну полоненими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?