У США схвалено найважливіший закон про Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

У США схвалено найважливіший закон про Україну

У США схвалено найважливіший закон про Україну
Джерело:  online.ua

У США ухвалили закон H. R. 5094 "Про підтримку стабільності і демократії в Україні", яким закріплюється збереження санкцій проти Росії до повного виконання нею Мінських домовленостей.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку посольства США в Україні в Facebook.
Документ раніше схвалив Комітет із закордонних справ США, нині ж його підтримала Нижня палата Конгресу.
"Закон містить заборону на визнання Сполученими Штатами анексії Російською Федерацією Криму. Передбачається, що відповідні санкції будуть залишатися в силі, поки президент США не надасть Конгресу докази про відновлення суверенітету України над півостровом", - йдеться в повідомленні.
"До переліку передбачених законом координованих із союзниками і партнерами США засобів підтримки України включені летальні оборонні системи озброєнь", - додали в посольстві.
Окремі його положення спрямовані на посилення протидії російській інформаційній пропаганді та сприяння залученню іноземних інвестицій в економіку України.
Співавторами документа виступили близько 40 конгресменів від Демократичної і Республіканської партій. Перед його підписанням президентом США ідентичний за змістом законопроект повинен бути підтриманий Сенатом (верхня палата Конгресу США).
Як повідомляв ONLINE.UA, 1 вересня США впровадили нові серйозні санкції проти Росії: до списку санкцій потрапили російські компанії, що належать людям з оточення президента РФ Володимира Путіна, які займаються будівництвом моста в окупований Крим, а також компанії і фізичні особи, причетні до війни на Донбасі і окупації Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?