У новому "гумконвої" для бойовиків Донбасу знайшли незвичайне
Категорія
Події
Дата публікації

У новому "гумконвої" для бойовиків Донбасу знайшли незвичайне

У новому "гумконвої" для бойовиків Донбасу знайшли незвичайне
Джерело:  online.ua

Черговий гумконвой Росії, який спрямований на окупований Донбасс, серед іншого, містить книги, меблі і сантехніку, чого не було заявлено в ноті МЗС РФ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook спікера Держприкордонслужби Олега Слободяна.
За його словами, на Донбас в'їхали 69 вантажівок, а не 60, як було заявлено, і в'їзд, як зазвичай, був здійснений з порушенням російською стороною міжнародного права.
"Сьогодні вранці РФ в черговий раз в односторонньому порядку здійснила пропуск на територію України 56-го т.зв. "гуманітарного конвою". З 6:25 до 7:20 через пункти пропуску "Донецьк" (РФ) і "Матвєєв Курган" ( РФ) на в'їзд в Україну було дві колони "гумконвоя" в складі 69 автомобілів. Оскільки РФ в черговий раз грубо порушила норми міжнародного і національного права, що регламентують порядок направлення гуманітарних вантажів, і представники МКЧХ також не брали в цьому участі, українська міжвідомча група здійснювала тільки візуальне спостереження без виконання контрольних функцій", - написав Слободян.
"В ході візуального спостереження було встановлено, що більшість автомобілів заповнена нібито продуктами харчування та медикаментами. У той же час особливістю 56-го т.зв. «гумконвою» можна вважати невідповідність зазначеного в ноті МЗС РФ характеру вантажу, оскільки, крім заявлених товарів, в'їхали вантажівки з книгами (1 а/м), меблями (1 а/м) і сантехнікою (1 а/м), а також кількості транспортних засобів (заявлено - 60, в'їхало - 69)", - додав він.
Слободян також зазначив, що в пункті пропуску "Донецьк" (РФ) під час проходження вантажівок були присутні журналісти російського пропагандистського телеканалу "Росія 24".
Як повідомляв ONLINE.UA, в Сирії обстріляли гумконвой ООН, який повинен був доставити допомогу в Алеппо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?