Інцидент зі стріляниною на Волині: десятки людей напали на прикордонників
Категорія
Події
Дата публікації

Інцидент зі стріляниною на Волині: десятки людей напали на прикордонників

Інцидент зі стріляниною на Волині: десятки людей напали на прикордонників

У середу, 21 вересня, на Волині близько 20 місцевих мешканців напали на прикордонників, намагаючись звільнити контрабандистів, які несли в Білорусь тюки з товарами.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Державної прикордонної служби України.
Повідомляється, що перед цим прикордонники відділу "Доманове" Луцького загону затримали в Ратнівському районі двох громадян України, які намагалися перенести тюки через кордон в Білорусь.
"Незабаром до місця затримання правопорушників прибули місцеві жителі в кількості до 20 чоловік на транспортних засобах. Вони блокували прикордонні наряди, нецензурно висловлювалися і погрожували охоронцям кордону розправою. Ігноруючи усні вимоги прикордонників, невідомі почали відтісняти від затриманих правоохоронців, продовжували поводитися агресивно стосовно складу прикордонних нарядів і почали фізичний опір. У зв'язку з цим прикордонники змушені були здійснити попереджувальні постріли вгору, після чого група місцевих жителів, швидко сівши в автомобілі, зникла з місця події в напрямку населеного пункту", - йдеться в повідомленні.
Відзначається, що за цим фактом поінформовано прокуратуру Волинської області, ГУ Національної поліції, Службу безпеки України у Волинській області та інші взаємодіючі органи. Зараз здійснюються заходи щодо встановлення та затримання правопорушників і їх поплічників.
За фактом нападу на прикордонний наряд внесені відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше головний стронгмен України Василь Вірастюк приїхав в зону АТО на Донбасі, щоб підтримати прикордонників Донецького загону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?