У Путіна відкрили нові справи проти українців: пояснення дивовижне
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна відкрили нові справи проти українців: пояснення дивовижне

У Путіна відкрили нові справи проти українців: пояснення дивовижне
Джерело:  Слідком РФ

Слідчий комітет Росії повідомив про відкриття кримінальних проваджень проти українців, які перешкоджали проведенню виборів до Держдуми в російських диппредставництвах на території України, пояснивши, що обвинувачені хотіли "ускладнити відносини між країнами".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на слідком РФ.
"Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Російської Федерації порушено дві кримінальні справи за фактами перешкоджання "українськими радикалами" проведенню виборів депутатів до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації - за ч. 2 ст. 360 КК РФ (напад на установи, які користуються міжнародним захистом) і за п.п. "а, в" ч. 2 ст. 141 і ст. 329 КК РФ (перешкоджання вільному здійсненню громадянином своїх виборчих прав, поєднане із застосуванням насильства, групою осіб за попередньою змовою і наругу над державним прапором Російської Федерації)" , - йдеться в повідомленні.
За даними слідства, в ніч з 16 на 17 вересня 2016 року до посольства Росії в Києві прибула організована група осіб, які брали участь в акції проти проведення виборів депутатів до Держдуми на території України. Відзначається, що в їх числі були представники праворадикальних громадських організацій та об'єднань.
"Нападники закидали територію дипломатичного представництва димовими шашками і здійснили в основну будівлю посольства залпи з батареї салютів. В результаті майну РФ було завдано матеріальної шкоди", - зазначили у відомстві.
Крім того, додали в СК РФ, в день виборів, 18 вересня, представники праворадикальних громадських організацій України знову прийшли до посольства РФ в Києві.
"Радикали блокували вхід до закордонустанови, не даючи можливості російським громадянам, які бажають проголосувати, пройти на територію посольства. Крім того, вони публічно спалили принесений з собою прапор Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.
"Як вважає слідство, ці злочини були скоєні радикалами з метою ускладнення міжнародних відносин між Україною і Росією. Зараз проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин вчиненого злочину", - додали в російському відомстві.
Як повідомляв ONLINE.UA, в день виборів до Держдуми РФ в Одесі під будівлею генконсульства представники "Правого сектора" спробували заблокувати росіянам прохід до будівлі для голосування, в результаті чого виникли сутички з правоохоронцями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?