Рада ухвалила важливий закон про енергетику
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада ухвалила важливий закон про енергетику

Рада ухвалила важливий закон про енергетику
Джерело:  УНН

У четвер, 22 вересня, Верховна Рада ухвалили в першому читанні закон про ринок електроенергії, який повинен привести до зниження тарифів на електроенергію для споживачів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНН.
За відповідне рішення проголосували 238 народних депутатів. Законопроект визначає основи організації ринку електроенергії. Законопроектом передбачено, що основні умови діяльності учасників ринку електроенергії та взаємовідносин між ними регулюються нормативно-правовими актами, що регламентують його впровадження, зокрема правилами ринку, які, в тому числі, визначають правила функціонування балансуючого ринку і ринку допоміжних послуг.
Законопроект також доповнює перелік учасників ринку новим учасником - трейдером, яким може бути будь-який суб'єкт господарювання, який здійснює придбання електричної енергії виключно з метою її перепродажу, крім продажу споживачеві. Трейдери будуть здійснювати купівлю-продаж електричної енергії за двосторонніми (прямими) договорами або на ринку "на добу вперед" або внутрішньодобовому ринку. Як очікується, існування трейдерів на ринку електричної енергії має позитивно вплинути на ліквідність ринку і сприятиме обмеженню значних коливань цін на ринку.
Також прикінцевими положеннями документа передбачено, що Кабінет міністрів приймає рішення про тимчасову підтримку окремих теплоелектроцентралей для проведення їх реконструкції. При цьому, рішення про введення підтримки для кожної окремої теплоелектроцентралі приймається за таких умов: високої ринкової ціни собівартості виробництва електричної енергії теплоелектроцентраллю без проведення реконструкції, відсутності альтернативних джерел теплової енергії на території теплопостачання теплоелектроцентралі. Крім цього передбачається повне виконання вимог Третього енергопакету.
Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик у своєму виступі зазначив, що ухвалення закону призведе до зниження тарифів на електроенергію для споживачів.
Як повідомляв ONLINE.UA, на сайті Верховної Ради 22 вересня з'явився список нардепів-прогульників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?