Переселенка з Донецька розповіла, як її провокують за допомогою "Слава Україні": опубліковано відео
Категорія
Культура
Дата публікації

Переселенка з Донецька розповіла, як її провокують за допомогою "Слава Україні": опубліковано відео

Переселенка з Донецька розповіла, як її провокують за допомогою "Слава Україні": опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Переселенка з Донецька Марина Брагіна, яка проживає в селі Нежиловичи Київської області, навела приклад того, як колишні жителі Донбасу стикаються з нерозумінням.
Про це Брагіна розповіла в своєму блозі на ONLINE.UA.
"Живучи в селі, я спостерігаю страшну картину. У нас дуже прибрано, у нас дуже красиво, але я бачу часто людей, які бачачи, як я виходжу зі своєї машини, на якій донецькі номери, тримають в одній руці пляшку пива і з викликом мені кажуть: "Слава Україні!". І чекають відповіді. Як би, навіть єхидно чекаючи, чи відповім я "Слава Україні", чи ні", - сказала жінка.
За її словами, основна проблема України криється в мисленні людей.
"Тому я хочу сказати, що проблема не десь високо, в уряді, в системі, в якихось організаціях, в корупції. Ця ситуація пов'язана зі стратегічним мисленням, і проблеми в кожному з нас. І проблему цю ми, переселенці, реально зрозуміли", - зазначила донеччанка.
Жінка зазначила, що переселенці через пережите змогли усвідомити безліч важливих речей, але цього часто не розуміють.
"Ми раніше були дуже меркантильними людьми. Ми жили в достатку, в своїх будинках і квартирах. Ми дуже любили комфорт. І ось в один прекрасний момент для нас це відійшло на другий план. Ми це все втратили. І у нас реально стали з'являтися інші цінності. Ми реально інші. І дуже шкода, що на цьому етапі нас все сильніше поділяють на переселенців, на жителів іншої України, на людей, які залишилися в зоні АТО", - підкреслила Брагіна.



Повний текст блога  читайте на ONLINE.UA: Неожиданный, но единственный выход для переселенцев с Донбасса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?