Відомі торгові мережі плюють на санкції і працюють в Криму: спалахнув скандал
Категорія
Економіка
Дата публікації

Відомі торгові мережі плюють на санкції і працюють в Криму: спалахнув скандал

Відомі торгові мережі плюють на санкції і працюють в Криму: спалахнув скандал
Джерело:  Reuters

Незважаючи на санкції Євросоюзу проти Росії, товари німецького рітейлера Metro і французького Auchan доставляються через керченський порт і вільно продаються в окупованому Криму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
За словами джерел видання, транспортні компанії завантажують товари європейських компаній в розподільних центрах в Росії, а потім вони доставляються в Керч за допомогою поромної переправи. Потім товари потрапляють в гіпермаркети Metro і Auchan в анексованому Криму.
Reuters підкреслює, що не має доказів будь-яких виплат від Metro або Auchan будь-яким особам, які підпадають під санкції. Європейські рітейлери в свою чергу заявили, що не порушують санкції, тому що в магазинах працюють їхні російські дочірні підприємства, які не підпадають під санкції ЄС.
Представник Керченського порту переадресував всі питання про рітейлерів керівництву поромної переправи, сказавши, що порт управляє тільки доставкою, а не самими вантажами. Представник поромного оператора зазначив, що не має контрактів з Metro або Auchan і не знає, чи використовують вони паром.
Юридичні експерти заявили, що переміщення товарів в окупований Крим може потрапляти в "сіру зону" режиму санкцій, оскільки відносини між материнськими компаніями і субпідрядниками часто важко визначити. Представники Metro і Auchan не заперечують, що їхні товари були відправлені через Керченську переправу в порт і на склади своїх філій на окупованому півострові.
Прес-секретар Metro зазначив, що магазини в Криму експлуатуються незалежними російськими організаціями та працівниками, які не підпадають під санкції ЄС. За його словами, Metro - це "повною мірою усвідомлює і дотримується законів і норм ЄС, і, в цьому конкретному випадку, діючих санкцій". Прес-секретар Auchan (у компанії один магазин в Криму) в свою чергу заявив, що компанія завжди діє в рамках правил, які набули чинності, в тому числі в зв'язку з рішенням ЄС.
У зв'язку зі скандалом політичний експерт Тарас Березовець поцікавився, як на це повинні реагувати українці:


Сергій Пазельський: "Бойкотувати ті, що у нас"
Russian fun: "Повинні подати в суд".
Yuriy Baranov: "Заборонити їм поставляти товари через українські порти".
Galina Iashyna: "Штраф у розмірі трирічного стовідсоткового прибутку".


Як повідомляв ONLINE.UA, так званий "глава" окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов жорстко вилаяв представників Євросоюзу і їх небажання визнавати вибори російської Держдуми на півострові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?