Україну ошелешили тривожною новиною з Європи
Категорія
Політика
Дата публікації

Україну ошелешили тривожною новиною з Європи

Україну ошелешили тривожною новиною з Європи
Джерело:  Financial Times

Нідерланди навряд чи ратифікують Угоду про асоціацію України з ЄС у зв'язку з тим, що проти такого рішення виступили жителі країни на референдумі в квітні цього року.
Про це заявив голландський прем'єр-міністр Марк Рютте, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Financial Times.
Незважаючи на місяці дипломатичних зусиль, спрямованих на пошук рішення, в четвер, 22 вересня, Рютте сказав голландським депутатам: "Я думаю, що, зрештою, ми не ратифікуємо (Угоду про асоціацію, - ред.)". Таку заяву він зробив, не дивлячись на те, що референдум не носив зобов'язуючого характеру.
Видання зазначає, що торгові угоди ЄС повинні бути ратифіковані національними урядами, перш ніж офіційно набудуть чинності. Це означає, що в довгостроковій перспективі СА Євросоюзу і України під питанням, якщо компроміс не буде знайдений.
Рютте висловив певний оптимізм, помітивши, що документ може бути ратифікований без Нідерландів, за участю решти 27 країн-членів ЄС та України.
Разом з тим, за прогнозом Financial Times, голландський уряд зіткнеться з сильним тиском з боку як Брюсселя, так і Вашингтона для подолання сумнівів щодо Асоціації з Україною.
Як повідомляв ONLINE.UA, на референдумі, який відбувся в Нідерландах в квітні при низькій явці, понад 60% тих, хто проголосував, висловилися проти Угоди про асоціацію України з ЄС.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?