Скандал з британським пропагандистом Путіна: з'явилася заява посла України
Категорія
Світ
Дата публікації

Скандал з британським пропагандистом Путіна: з'явилася заява посла України

Скандал з британським пропагандистом Путіна: з'явилася заява посла України

Посол України у Великій Британії Наталя Галібаренко попросила Великобританію вжити заходів і зупинити проросійську пропагандистську діяльність Грема Філліпса в Україні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду", яка наводить текст листа посла.
"Я хотіла б попросити британську сторону вжити всіх можливих заходів, в тому числі щодо його документів, щоб зупинити пропагандистську роботу пана Філліпса на російські окупаційні власті в Україні, щоб він покинув нашу країну назавжди", - заявила дипломат.
Посол звертає увагу британської сторони на те, що Філліпс в 2014-2015 роках на сході України працював в інтересах проросійських бойовиків, його депортували з України в липні 2014 року і заборонили в'їзд в Україну на 3 роки через загрозу нацбезпеці.
Але в березні 2016 року Філліпс з Латвії пробрався в анексований Росією Крим. Приїхавши на півострів через Росію, Філліпс порушив закони України про процедуру в'їзду на окуповані території, зазначає Галібаренко.
"Він продовжує там свою бридку поведінку і відкриті публічні образи на адресу громадян України та військовослужбовців, які захищають Україну", - йдеться в листі.
Посол зазначає, що недавно Філліпс на сході України намагався зірвати звільнення з полону бойовиків на Донбасі громадян України, ображав і насміхався над інвалідністю звільненого з полону ЛНР Володимира Жемчугова.
Дипломат попереджає, що якщо Філіпса затримають на території юрисдикції України, він буде нести відповідальність за свої дії: "Ми, не вагаючись, використаємо всі доступні інструменти міжнародного співробітництва, щоб змусити його відповідати за свої слова і справи".
Прем'єр-міністра Великобританії Терезу Мей попросили провести розслідування і судове переслідування Філліпса за законами його країни.
"Оскільки Філліпс гордо називає себе британським журналістом, а його дії є ганебними і обурливими, він псує імідж Великобританії як країни, яка послідовно підтримує Україну в протидії російській агресії... Філліпс руйнує високі стандарти британської журналістики", - зазначає посол.
Як повідомляв ONLINE.UA, Грем Філліпс в 2013 році придбав квартиру в Одесі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?