Скандал з вимогою бойовиків щодо полонених: в СБУ прояснили ситуацію
Категорія
Події
Дата публікації

Скандал з вимогою бойовиків щодо полонених: в СБУ прояснили ситуацію

Скандал з вимогою бойовиків щодо полонених: в СБУ прояснили ситуацію
Джерело:  online.ua

Бойовики ДНР і ЛНР мають намір обміняти 47 українських заручників на 618 своїх поплічників, затриманих українськими силовиками.
Про це заявила представник так званої "робочої групи з обміну військовополонених" ЛНР" Ольга Кобцева, передає ONLINE.UA з посиланням на «Сегодня».
"Україні передаємо 47 осіб, а натомість отримуємо 618 осіб. Зараз на території "республік" знаходиться 47 осіб, розшукуваних Україною, з них 42 - в "ДНР" та 5 - в "ЛНР", - розповіла вона.
У свою чергу радник голови СБУ Юрій Тандит уточнив, що мова йде про обмін полоненими в форматі "всіх на всіх", передає УНН.
«Як мінімум говорити про обмін "618 на 47"некоректно», - заявив він.
За його словами, в рамках виконання Мінських угод між Україною і представниками ДНР/ЛНР була досягнута домовленість про обмін і зараз встановлюється статус людей зі списку, переданого бойовиками.
"Як член експертної групи делегації від України на Мінських зустрічах можу говорити про те, що вже з 3 серпня українська делегація домоглася того, що з боку ОРДЛО (окремих районів Донецької та Луганської областей - Ред.) нам повідомили, що вони готові звільнити 47 осіб», - роз'яснив Тандит.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше представники України домоглися звільнення двох заручників в обмін на чотирьох сепаратистів.
Також нагадаємо, що раніше учасник мінських переговорів, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що в заручниках у бойовиків перебувають 112 українців - військових і цивільних.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?