Клімкін в Радбезі ООН позлив посланця Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Клімкін в Радбезі ООН позлив посланця Путіна

Клімкін в Радбезі ООН позлив посланця Путіна
Джерело:  Укрінформ

Міністр закордонних справ Павло Клімкін закликав Раду Безпеки ООН повернутися до питання про створення міжнародного трибуналу з розслідування загибелі МН-17 над Донбасом у 2014 році, чим позлив постпреда РФ в ООН Віталія Чуркіна.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Укрінформ".

"В минулому році зусилля зі створення міжнародного трибуналу щодо судового переслідування осіб, відповідальних за загибель рейсу МН17, саботували в цьому залі шляхом вето одного постійного члена. Такий суд, я впевнений, був би нашим найефективнішим інструментом для відповіді на цей мерзенний злочин", - заявив Клімкін.

Він підкреслив, що офіційний Київ продовжує роботу з іншими державами-партнерами в рамках Спільної слідчої групи для напрацювання варіантів механізму встановлення відповідальності за цей злочин.

"Це жахливий злочин є переконливим нагадуванням про серйозність загрози цивільній авіації від терористичних угруповань, озброєних сучасною зброєю. У зв'язку з цим я наголошую на необхідності повної імплементації резолюції 2166 (від 2014 року), зокрема, в контексті вимог Ради Безпеки притягнути до відповідальності осіб, винних в цьому інциденті і в повній мірі співпрацювати в рамках зусиль по встановленню відповідальності", - підкреслив міністр.

У свою чергу, постійний представник Російської Федерації при ООН Віталій Чуркін назвав заяву глави українського МЗС "провокацією" і сказав, що в Москві сумніваються в об'єктивності розслідування катастрофи малазійського авіалайнера. Він також закликав Київ "визнати провину" за те, що він не закрив повітряний простір в зоні конфлікту.

Нагадаємо, що літак Boeing 777 компанії Malaysian Airlines, що здійснював рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, 17 липня 2014 був збитий над територією Донецької області. На борту знаходилися 298 чоловік, усі вони загинули.

Як повідомляв ONLINE.UA, за дані про злочинців, причетних до аварії малайзійського Boeing рейсу МН17 17 липня 2014 роки над Донбасом, а також про тих, хто допомагав приховувати докази, запропоновано солідну винагороду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?