Потрібні справи, а не заяви: Мін'юст розкритикував нардепів через важливий закон
Категорія
Політика
Дата публікації

Потрібні справи, а не заяви: Мін'юст розкритикував нардепів через важливий закон

Потрібні справи, а не заяви: Мін'юст розкритикував нардепів через важливий закон
Джерело:  online.ua

Міністерство юстиції засмутила позиція народних депутатів, які напередодні відмовилися включати розгляд законопроекту про спецконфіскацію до тижневого плану пленарних засідань.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook глави міністерства Павла Петренка.
"Прикро констатувати, що Верховна Рада не спромоглася включити до порядку денного представлений урядом законопроект про спецконфіскацію. За це рішення проголосували лише 207 народних депутатів", - заявив міністр.
Він нагадав, що цей законопроект був розроблений для того, щоб повернути українському народові кошти, вкрадені Януковичем і його оточенням.
"При цьому чіткої аргументації того, що, власне, мотивувало депутатів не голосувати за це рішення, ми так і не почули. Мабуть, аргументів просто не знайшлося, адже всі міфи і спекуляції, які з'являлися навколо цього документа, були зняті під час його розробки спільно з європейськими колегами", - додав він.
Глава Мін'юсту підкреслив: "Я сподіваюся, що народні депутати все ж змінять свою позицію і на ділі своїми рішеннями будуть боротися з корупцією і повертати вкрадені кошти, а не тільки робити гучні заяви".
"Також хочу ще раз підкреслити: ні уряд, ні міністерство юстиції не планують вносити ніяких змін в Закон про запобігання корупції загалом і в систему електронного декларування зокрема. Звичайно, ідеальних законів не буває. Тому і відповідних антикорупційних органів, і народні депутати при бажанні можуть організувати публічну дискусію і обговорити питання поліпшення цього закону", - заявив міністр.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?