У ватажків ДНР-ЛНР великі внутрішні проблеми: розвідка дізналася деталі
Категорія
Події
Дата публікації

У ватажків ДНР-ЛНР великі внутрішні проблеми: розвідка дізналася деталі

У ватажків ДНР-ЛНР великі внутрішні проблеми: розвідка дізналася деталі
Джерело:  online.ua

У ватажків ДНР і ЛНР О лександра Захарченка та Ігоря Плотницького почалися серйозні проблеми, оскільки Росія скоротила витрати на утримання "республік" на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook координатора групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука.
"Керівництво ДНР і ЛНР попереджено про те, що урядом РФ ініційовано радикальне скорочення витрат з державного бюджету Росії не тільки на соціальні, гуманітарні та військові програми країни, але і на проекти просування "русского міра", в тому числі утримання тимчасово окупованих територій сходу України", - написав він.
"З початку вересня ц.р. змінено порядок фінансового забезпечення діяльності "органів управління" і "некомерційних організацій" (установ освіти, медичних закладів та ін.) ДНР і ЛНР. Новим порядком передбачено як скорочення фінансової підтримки, так і виключення будь-яких місцевих структур-посередників з системи бюрократичного апарату ДНР і ЛНР", - уточнив експерт.
За його словами, це повідомлення вже викликало протести з боку ватажка Захарченка, який наполягає на збереженні "перевіреної" схеми розподілу чергового фінансового траншу з РФ (планувалося після 22 вересня отримати 5,5 млрд рублів, зараз сума скоригована до 4,7 млрд руб) .
У той же час Захарченка розбурхало також повернення опального ватажка бойовиків Ходаковського.
"У середовищі оточення ватажка ДНР Захарченка повернення до Донецька опального Ходаковського викликало роздратування і критику. Зокрема, представники керівництва ДНР впевнені, що Ходаковський "підіграє Києву" і продовжує підтримувати зв'язок з колишніми товаришами по службі з СБУ. Цікаво, що цю думку особливо активно просувають представники ФСБ РФ, які наразі проходять службу в МГБ ДНР в якості інструкторів, кураторів і помічників", - зазначив Тимчук.
Тим часом ватажок ЛНР Плотницкий готується до зачистки своїх недругів, для цього на Донбас прибули співробітники ФСБ РФ.
"Ватажок ЛНР Плотницький в колі довірених осіб повідомив, що найближчим часом очікується прибуття в ЛНР деяких спецгруп ФСБ і МВС РФ для "таємної ліквідації наслідків спроби перевороту в республіці". У середовищі керівництва силовиків ЛНР це повідомлення розцінюють як отримання Плотницьким дозволу з Москви на зачистку опонентів, включаючи ряд посадових осіб в МВС і МДБ ЛНР", - написав Тимчук.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Плотницький заявив про спробу перевороту в "республіці".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?