Українців "порадували" новим подорожчанням
Категорія
Економіка
Дата публікації

Українців "порадували" новим подорожчанням

Українців "порадували" новим подорожчанням
Джерело:  online.ua

Розцінки на фіксований місцевий телефонний зв'язок до 31 грудня 2016 року зростуть у середньому на 10,6% для населення і бюджетних установ, і ще на 21,2% тарифи зростуть для «бюджетників» з 1 січня 2017 року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на проект постанови Національної комісії з питань регулювання зв'язку та інформатизації, узятий за основу.
Згідно з повідомленням регулятора, з відповідною ініціативою в НКРЗІ звернувся найбільший телеком-оператор країни «Укртелеком», який запропонував узгодити тарифи з ростом собівартості послуг і обгрунтував необхідність підвищення тарифів на послуги місцевого телефонного зв'язку установам, що фінансуються з бюджету.
«Зазначена категорія абонентів отримує послуги за тарифом на 43,2% менше, ніж у інших юридичних осіб», - сказано в повідомленні.
У той же час в НКРЗІ підкреслюють, що зараз максимальний граничний тариф для населення на місцевий зв'язок становить 39,08 грн / місяць в містах і районних центрах, стільки ж платять і бюджетні організації. У селах за місяць максимальний граничний тариф становить 30,93 грн.
«Схвалений проект документа відповідно до норм чинного законодавства буде направлений на узгодження», - підкреслюють в прес-службі НКРЗІ.
Як повідомляв ONLINE.UA, українцям не варто сподіватися на зниження комунальних тарифів та зростання зарплат до європейського рівня, тому що такими ідеями спекулюють тільки політичні популісти, вважає блогер Ярослав Матюшин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?