У США розкрили найважливішу інформацію про постачання зброї Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

У США розкрили найважливішу інформацію про постачання зброї Україні

У США розкрили найважливішу інформацію про постачання зброї Україні
Джерело:  online.ua

Вашингтон поки що продовжує розглядати питання про надання Україні оборонної летальної зброї, заявив міністр оборони США Ештон Картер, незважаючи на те, що 22 вересня Палата представників США вже затвердила законопроект, який передбачає поставки в Україну летальної зброї.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».
Як заявив міністр під час свого виступу в комітеті Сенату з питань збройних сил, це питання "на розгляді" і остаточне рішення залежатиме "від того, як Росія виконуватиме Мінські угоди".
При цьому Ендрю Вайс, віце-президент з досліджень американського аналітичного центру Carnegie Endowment for International Peace вважає, що поки не спостерігається ознак того, що проголосований Палатою представників Конгресу США законопроект H.R. 5094 "Про підтримку стабільності і демократії в Україні", який передбачає можливість надання Україні летальних озброєнь, негайно буде схвалений в Сенаті США.
"Ознак того, що Сенат негайно візьметься за розгляд законопроекту - немає", - пише експерт у своєму Twitter.
У той же час американські законодавці оцінюють як позитивний крок затвердження Палатою представників Конгресу США законопроекту H.R. 5094 "Про підтримку стабільності і демократії в Україні".
«Сьогодні (22 вересня - Ред.) Палата представників узяла бік України на законодавчому рівні і зробила це дуже ефективно", - заявив конгресмен-республіканець Адам Кінзінґер.
"Закон містить заборону на визнання Сполученими Штатами анексії Російською Федерацією Криму. Передбачається, що відповідні санкції залишаються в силі, поки президент США не надасть в Конгрес свідоцтво про відновлення суверенітету України над півостровом.
До переліку передбачених законом координованих з союзниками і партнерами США засобів підтримки України включені летальні оборонні системи озброєнь», - сказано в повідомленні посольства України в США.
Як повідомляв ONLINE.UA 1 вересня США впровадили нові серйозні санкції проти Росії: до списку санкцій потрапили російські компанії, що належать людям з оточення президента РФ Володимира Путіна, які займаються будівництвом моста в окупований Крим, а також компанії і фізичні особи, причетні до війни на Донбасі і окупації Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?