Стало відомо, чи чекають Україну люди на окупованому Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, чи чекають Україну люди на окупованому Донбасі

Стало відомо, чи чекають Україну люди на окупованому Донбасі
Джерело:  online.ua

Більшість людей в так званих ДНР і ЛНР пристосувалися до життя в умовах окупації і вже не чекають Україну.
Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив український блогер та журналіст Сергій Іванов.
За словами Іванова, «чинити опір (бойовикам - ONLINE.UA.) ніхто не буде», хоча люди Донбасу, в основному, і не вітають життя по сусідству з бойовиками.
«Якщо хочеш, це Дао Донбасу такий: терпіти до останнього, монотонно ковтати сірі будні, наповнені глобальним абсурдом, і чекати чогось - того, що, може, трапиться, а може, і не станеться», - вважає Іванов.
«Люди пристосовуються, мімікрують і чекають чогось хорошого. Сказати, що вони чекають Україну? Звичайно, є багато людей, які чекають Україну, але, в основному, люди чекають відновлення якоїсь колишньої рівноваги: ​​спокою, миру і ковбаси по 2,20», - продовжує Іванов.
«Ця інертність властива, вибачте за заяложене слово, донбаській ментальності. І я більше ніж упевнений: багато хто з нас так і сиділи б на Донбасі, якби війна нас не викинула звідти. Заражений вірусом гниття "русского міра" Донбас відторгнув нас, як чужорідні тіла», - ділиться український блогер.
«Іноді, коли ти не можеш прийняти рішення, щось або хтось бере пульт управління в свої руки і каже: "Досить дивитися це г * вно - давай я включу щось цікавіше!", - продовжує Іванов.
«А більшість людей, що залишилися на Донбасі, змирилися з тим, що відбувається. Як виявилося, їм нічого не треба було міняти. Хочуть, щоб не стріляли, щоб було, де провести дозвілля, і щоб все було дешевше. А питання геополітичного статусу, питання, пов'язані з ідеологією, їм важливими не здаються», - вважає український журналіст.



Більше  читайте на ONLINE.UA: Есть причина, по которой на Донбассе не сопротивляются ДНР-ЛНР — Сергей Иванов


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?