Це однозначно: з'явився новий доказ удару Росії по гумконвою в Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

Це однозначно: з'явився новий доказ удару Росії по гумконвою в Сирії

Це однозначно: з'явився новий доказ удару Росії по гумконвою в Сирії
Джерело:  online.ua

Експерти міжнародної групи розслідувань Bellingcat, які не раз надавали докази причетності Росії до війни на Донбасі, ідентифікували бомбу, яку скинули на гуманітарний конвой ООН в Сирії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на bellingcat.com.
На думку експертів організації, гуманітарний конвой Червоного Півмісяця і ООН в Сирії потрапив під удар некерованих бомб виробництва Російської Федерації, які не використовує авіація країн НАТО.
Два фрагменти уламків скинутої бомби, фотографії яких отримала команда Bellingcat, витягли і сфотографували добровольці сирійської цивільної оборони, що базувалися поблизу від місця атаки на гумконвой біля сирійського Алеппо.




На фотографіях видно розташування уламків, а також місце, де, ймовірно, бомба пробила дах будівлі.


"Цей знімок дозволяє однозначно ідентифікувати фрагмент боєприпасу. Це - хвостова частина осколково-фугасної авіабомби ОФАБ-250-270", - впевнені експерти Bellingcat.



Як повідомили аналітики організації, ОФАБ-250-270 - це некеровані бомби радянського або російського виробництва, що раніше широко використовувалися як сирійською, так і російською авіацією в ході авіаударів в Сирії.


При цьому такі авіабомби не використовуються авіацією НАТО і безпілотниками типу Predator.




"Питання тепер лише в тому, хто скинув її на гуманітарну колону сирійського Червоного Півмісяця: російський чи сирійський літак?" - резюмують в Bellingcat.


Як повідомляв ONLINE.UA,

20 вересня стало відомо, що в результаті обстрілу гуманітарного конвою Організації Об'єднаних Націй, який повинен був доставити допомогу в сирійський Алеппо, загинули не менше 12 осіб

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?