Страшна трагедія на Харківщині: число померлих від отруєння зросло
Категорія
Події
Дата публікації

Страшна трагедія на Харківщині: число померлих від отруєння зросло

Страшна трагедія на Харківщині: число померлих від отруєння зросло
Джерело:  online.ua

Число жертв масового отруєння алкоголем в Харківській області

зросло до 12 осіб, раніше повідомлялося про 10 загиблих.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.


«22.09.2016 року серед жителів Харківської області зареєстровано 19 випадків отруєнь алкогольними напоями (ймовірно, сурогат). Із загальної кількості постраждалих станом на 10:30 23 вересня 2016 12 осіб померли. Управління охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації та Головне управління ДСНС підтвердили цю інформацію», - сказано в повідомленні.


Відомство також наводить загальну статистику отруєнь алкоголем в Харківській області.


«У Вовчанському районі отруїлися 10 осіб, з них 8 - померли. Алкогольні напої постраждалі придбали на розлив в магазині «Мрія» в селі Охрімівка. У населених пунктах, де зареєстровані отруєння (с. Охрімівка і с. Жовтневе Друге) проводяться подвірні обходи», - сказано в повідомленні.


«Ізюмський район: отруїлися 4 громадянина, які вживали алкогольний напій на розлив в магазині села Іванчуківка, з них 2 - померло, один потерпілий втратив зір, один в задовільному стані в ЦРЛ району», - інформують у відомстві.


«Харківський район: отруїлися 3 жителі села Кутузівка, з них 2 - померли. Один з потерпілих на лікуванні в Харківській обласній клінічній лікарні», - сказано в повідомленні.


У самому Харкові, за інформацією відомства, за медичною допомогою звернулися двоє людей, один наразі на лікуванні в Харківській міській клінічній лікарні, інший залишив лікарню, відмовившись від медичної допомоги.


«З метою запобігання виникненню подібних випадків і недопущення реалізації населенню небезпечної та фальсифікованої алкогольної продукції Держпродспоживслужба просить доручити центральним органам виконавчої влади, обласним державним адміністраціям вжити невідкладних заходів щодо посилення боротьби з незаконним виробництвом та обігом харчових продуктів, в тому числі алкогольних напоїв», - резюмують у відомстві.


Як повідомляв ONLINE.UA,

в червні в Одеській області сталося масове отруєння внаслідок зараження водопровідної мережі кишковою паличкою з каналізації

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?