У Порошенка спростували заяву людини Гройсмана щодо асоціації з ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

У Порошенка спростували заяву людини Гройсмана щодо асоціації з ЄС

У Порошенка спростували заяву людини Гройсмана щодо асоціації з ЄС
Джерело:  online.ua

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції в уряді Володимира Гройсмана Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що в Угоді про асоціацію України з ЄС може з'явитися "особлива позиція" для Нідерландів, які відмовляються ратифікувати Угоду, при цьому заступник глави Адміністрації президента Петра Порошенка Костянтин Єлісєєв підкреслив, що ніякі зміни в текст документа вноситися не будуть.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
«По-перше, ніяких додаткових нових переговорів ми відкривати не збираємося, по-друге - ніяких змін в текст Угоди ми не збираємося вносити», - заявив Єлісєєв, коментуючи заяву Нідерландів про малу ймовірність ратифікації Угоди ЄС з Україною після референдуму в Нідерландах в квітні 2016 року.
«Ми будемо шукати взаємоприйнятний компроміс, який працюватиме на користь як Україні, так і Нідерландам і всьому ЄС», - додав Єлісєєв.
У той же час Іванна Климпуш-Цинцадзе раніше заявила, що в Угоді про асоціацію Україна-ЄС може з'явитися "особлива позиція" для Нідерландів.
За її словами, сумно, що зараз приймається до уваги дорадчий референдум, тобто, "по суті, враховується думка 20% населення Нідерландів, які зараз впливають на те, що Україна може стати заручником такого голосування нідерландськими громадянами".
За словами Климпуш-Цинцадзе, "ми вважаємо неприйнятною таку позицію Нідерландів і вважаємо, що нам необхідно отримати ратифікацію Нідерландів, можливо, із зазначенням особливої ​​позиції щодо того, що двосторонні норми, що стосуються тільки виключно окремих країн-членів, можливо, не будуть застосовуватися в Нідерландах".
Нагадаємо, голландський прем'єр-міністр Марк Рютте заявив, що Нідерланди навряд чи ратифікують Угоду про асоціацію України з ЄС у зв'язку з тим, що проти такого рішення виступили жителі країни на референдумі в квітні цього року.
Як повідомляв ONLINE.UA, на референдумі, який відбувся в Нідерландах в квітні при низькій явці, понад 60% тих, хто проголосував, висловилися проти ратифікації Угоди про асоціацію України з ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?