Названі нові ділянки на Донбасі, де можуть розвести війська
Категорія
Події
Дата публікації

Названі нові ділянки на Донбасі, де можуть розвести війська

Названі нові ділянки на Донбасі, де можуть розвести війська
Джерело:  online.ua

Причиною ескалації збройного конфлікту на Донбасі залишається зближення позицій протиборчих сторін, заявив заступник голови Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі Олександр Хуг.
Про це повідомляє ОNLINE.UA з посиланням на « Новости Донбасса ».
Також на брифінгу в Києві 23 вересня Хуг назвав ділянки, де спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували зменшення відстані між позиціями українських військових і бойовиків.
«Коли сторони просуваються ближче один до одного, неминуче спостерігалася ескалація. Ми бачили це в трикутнику Павлопіль-Октябрь-Пікузи, в районі Зайцевого, на північ від Горлівки, в районі Ясинуватої і Авдіївки, а також в районах Березового, Оленівки, Докучаєвська, а також в районі моста в Станиці Луганській», - заявив Хуг.
Він також сказав, що ОБСЄ підтримує підписання в Мінську рамкової угоди про розведення сил і засобів, а також підкреслив, що СММ ОБСЄ сподівається на більш широкі масштаби в рамках цього процесу.
«Якщо сторони будуть сумлінно виконувати цю угоду, тоді розведення сил і засобів можна проводити і на інших ділянках, зокрема, в тих «гарячих» точках, які я вказав», - заявив Хуг.
Раніше представник України в підгрупі з безпеки в Контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Євген Марчук заявляв, що розведення військових сил і засобів від лінії зіткнення на трьох ділянках в зоні АТО покладе початок такого процесу на інших ділянках. За словами Марчука, в ході наступного раунду переговорів планується обговорити ще чотири ділянки, а за умови позитивного ходу роботи в плані з розведення військових сил йдеться про 50 ділянок.
Як повідомляв ONLINE.UA, представники сторін в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма від України, Мартін Сайдік від ОБСЄ і Борис Гризлов від Росії 21 вересня підписали рамкову угоду про розведення сил і засобів на трьох ділянках в зоні антитерористичної операції.
Йдеться про ділянки в районі Петровського, зараз окупованого так званою ДНР, в районі Золотого, наразі окупованого так званою ЛНР і в районі Станиці Луганської.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?