У США зробили гучну заяву про майбутнє Донбасу: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

У США зробили гучну заяву про майбутнє Донбасу: опубліковано відео

У США зробили гучну заяву про майбутнє Донбасу: опубліковано відео
Джерело:  Голос Америки

Віце-президент США Джозеф Байден

 заявив, що Україна збирається виконати свої зобов'язання по Мінським угодам і надати окупованим територіям Донбасу особливий статус.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Голос Америки

.


"Коли ти говориш, що Донбас має отримати особливий статус і збираєшся закріпити це в Конституції, це як сказати, окей, Техас матиме спеціальний статус, тому що ми хотіли б, щоб Мексика мала більший вплив у Техасі, і ми збираємося провести це через Конгрес США. Це дуже складний крок, який вони вирішили зробити, я переконаний, що вони це зроблять. Наша задача - зробити все можливе, коли Україна робить помилку, а вони у них є, щоб Європа не могла сказати: "Все це не працює через Україну ", - сказав Байден під час виступу в Раді з міжнародних відносин в Нью-Йорку.


На думку американського політика, метою Кремля є дестабілізація в Україні та повалення влади й повернення впливу, який Росія раніше мала в країні.



Нагадаємо, під час свого виступу віце-президент США також попередив президента Петра Порошенка, що Євросоюз може скасувати санкції, введені проти Росії, в разі уповільнення економічних і політичних реформ в Україні.


Як повідомляв ONLINE.UA, заступник глави Адміністрації президента Петра Порошенка

Костянтин Єлісєєв заявив, що зняття санкцій з Росії не пов'язане з проведенням Україною внутрішніх реформ

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?