Війська Путіна завдали нового удару в Сирії, під сотню загиблих: з'явилися відео та подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Війська Путіна завдали нового удару в Сирії, під сотню загиблих: з'явилися відео та подробиці

Війська Путіна завдали нового удару в Сирії, під сотню загиблих: з'явилися відео та подробиці
Джерело:  online.ua

Мінімум 90 осіб загинули під час нових масованих авіаударів по сирійському місту Алеппо, де веде наступ армія сирійського президента Башара Асада, підтримувана президентом Росії  Володимиром Путіним.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.


Бомбардування відбулися пізно увечері 23 вересня. За наявними даними, 30 загиблих - цивільні особи, серед загиблих є діти.


В ході бомбардувань сирійської авіації, підтримуваної силами РФ, збитків завдано будівлям, де розміщувалися служби з надзвичайних ситуацій, також постраждали підземні сховища.


Ібрагім аль-Хадж, місцевий волонтер, розповів виданню, що мирним жителям ніде було сховатися від авіаударів, тому більшість людей ховалися просто в своїх будинках.


При цьому напередодні сирійський уряд в своїй офіційній заяві попередив жителів про початок сухопутного наступу на місто і порадив жителям східної частини, яку контролюють повстанці, рятуватися в західних кварталах.


У той же час прес-секретар Білого дому Джош Ернест заявив, що Росія несе відповідальність за порушення домовленості про перемир'я в Сирії і за наступ військ Асада. За його словами, якщо Росія дійсно хоче довести своє прагнення до миру, то повинна здійснити відповідні кроки.


Відзначимо, Вашингтон і Москва уклали угоду про перемир'я в Сирії з 12 вересня, проте воно неодноразово порушувалось.




Як повідомляв ONLINE.UA,  експерти міжнародної групи розслідувань Bellingcat, що неодноразово надавали докази причетності Росії до війни на Донбасі, ідентифікували бомбу, яку скинули на гуманітарний конвой ООН в Сирії: бомба була російського виробництва.


Нагадаємо,  20 вересня стало відомо, що в результаті обстрілу гуманітарного конвою Організації Об'єднаних Націй, який повинен був доставити допомогу в сирійський Алеппо, загинули не менше 12 осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?