У США зробили нову заяву про військову допомогу Україні: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У США зробили нову заяву про військову допомогу Україні: з'явилося відео

У США зробили нову заяву про військову допомогу Україні: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

У Сполучених Штатах Америки зробили нові заяви з приводу  надання військової допомоги Україні в частині летальних озброєнь.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відеосюжет «Голосу Америки», опублікований в YouTube.


Відзначається, що 22 вересня Палата представників США вже прийняла законопроект H.R. 5094 "Про підтримку стабільності і демократії в Україні", який передбачає поставки в Україну летальної зброї, однак перш ніж потрапити на стіл до президента США, законопроект повинні схвалити в американському Сенаті.


У Сенаті США з доповіддю виступили глава Пентагону Ештон Картер і генерал Джозеф Данфорд.


Відповідаючи на питання, чи є стримування російської агресії в ЄС пріоритетом політики США, Картер сказав: «Абсолютно так, саме тому ми вчетверо збільшили фінансування програм в Європі».


Він також зазначив, що питання надання летальної зброї Україні залишається на порядку денному в Штатах.


«Все залежить від того, що росіяни будуть робити в питаннях дотримання Мінська», - сказав Картер.


При цьому Данфорд, відповідаючи на питання, який саме тип зброї підходить Україні, сказав: «Критична нестача озброєнь, визначена українцями, включаючи системи вогневої підтримки, артилерію, бронебійне озброєння».


«Ми досить багато зробили у військовій сфері для України», - заявив при цьому в коментарі ЗМІ заступник помічника міністра оборони США Майкл Карпентер.


«Ми працюємо в напрямку, щоб американські військові з'явилися в Україні в контексті підтримки безпеки. Ми надали понад 600 мільйонів доларів військової допомоги Україні з початку конфлікту, і ми запустили велику і успішну навчальну програму в Україні», - додав він.


«Я думаю, ця допомога надасть суттєвий вплив на реформу обороноздатності України та підвищить боєздатність Збройних Сил», - резюмував Карпентер.



Як повідомляв ONLINE.UA,  в США прийняли законопроект H. R. 5094 "Про підтримку стабільності і демократії в Україні", яким в тому числі закріплюється збереження санкцій проти Росії до повного виконання нею Мінських домовленостей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?