Україна висунула жорстку умову відведення військ на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Україна висунула жорстку умову відведення військ на Донбасі

Міноборони України
Україна висунула жорстку умову відведення військ на Донбасі

Головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Муженко заявив, що  відведення військ і важкого озброєння від лінії розмежування на Донбасі  можливе тільки за умови сталого припинення вогню .
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міноборони України.
Начальник Генштабу, головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко провів робочу зустріч з першим заступником голови СММ ОБСЄ в Україні Олександром Хугом, на якій сторони обговорили поточну ситуацію в районах проведення антитерористичної операції на Донбасі, а також шляхи імплементації  домовленостей з розведення сторін і відведення важкого озброєння, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи під час зустрічі в Мінську 21 вересня.
«Українські Збройні Сили вітають будь-які політичні зусилля, які спрямовані на справжнє врегулювання конфлікту на Сході України та на відведення з Донбасу російських окупаційних військ. Разом з цим, відведення військ та важкого озброєння від лінії розмежування є можливим лише за умови сталого припинення вогню. Українські війська суворо дотримуються режиму припинення вогню, натомість з боку противника ми маємо обстріли із мінометів та стрілецької зброї та збройні провокації за участю ДРГ», - сказав Муженко.
Як повідомляв ONLINE.UA,  в новій угоді про розведення сторін на Донбасі війська РФ, які воюють проти сил АТО, названі "збройними формуваннями окремих районів Донецької та Луганської областей України".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?