"Переворот" в ЛНР: з'явилися дані про першу смерть
Категорія
Події
Дата публікації

"Переворот" в ЛНР: з'явилися дані про першу смерть

"Переворот" в ЛНР: з'явилися дані про першу смерть
Джерело:  online.ua

Один із затриманих бойовиків так званої ЛНР у справі про  спробу "перевороту" в ЛНР  наклав на себе руки.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на один з сепаратистських ресурсів.


Відзначається, що наклав на себе руки «радник» ватажка ЛНР Геннадій Ципкалов, про що заявив «начальник управління з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері» так званої «генеральної прокуратури ЛНР» Сергій Рахно.


Раніше повідомлялося, що бойовики в Луганську порушили «кримінальну справу» за фактом спроби захоплення "влади" в так званій ЛНР, в зв'язку з чим ватажок бойовиків Ігор Плотницкий закликав жителів «республіки» бути пильними і «не піддаватися на провокації Києва».


"У ході розслідування встановлено попереднє коло осіб, які в ході неодноразових зустрічей протягом 2014-2016 років домовилися про реалізацію сценарію щодо зміщення, в тому числі з фізичною ліквідацією, "керівництва" «республіки» в особі голови «республіки», перших "керівників" «ради міністрів», «народної ради», «силових структур»... з подальшим заняттям зазначених «постів» певним колом осіб", - повідомив Рахно.


Він також розповів, що в ході «слідства» був затриманий один з «керівників народної міліції ЛНР» Кисельов, який дав "свідчення" про механізм і коло осіб, причетних до спроби "перевороту".


"Також в ході слідства було затримано "радника" "глави ЛНР" Ципкалова, за участю якого сьогодні планувалися "слідчі дії", а саме його допит в якості підозрюваного і очна ставка з участю затриманого Кисельова, а також обрання йому "судом" запобіжного заходу на період слідства», - продовжив Рахно.


«У зв'язку з наявністю оперативної інформації про спробу фізичної ліквідації зазначених затриманих осіб іншими учасниками "змови", затримані утримувалися в одному з адміністративних будівель органів «влади» ЛНР", - розповів бойовик.


"Сьогодні вночі затриманий Ципкалов, ймовірно усвідомивши ... що надана їм оперативна інформація про коло осіб, які беруть участь в "змові" з метою повалення законної "влади" в «республіці», є безумовною небезпечною для його життя, і будуть зроблені спроби його фізичної ліквідації "змовниками", наклав на себе руки шляхом повішення», - повідомив Рахно.


Він також додав, що «встановлені достовірні дані про причетність до вказаного злочину колишнього голови "народної ради" ЛНР Карякіна».


Як повідомляв ONLINE.UA,  20 вересня ватажок ЛНР Ігор Плотницкий на нараді з главами окупаційних адміністрацій міст і районів на окупованих територіях заявив про припинення спроби перевороту в "республіці".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?