Савченко захотіла особливий статус не тільки для Донбасу: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Савченко захотіла особливий статус не тільки для Донбасу: опубліковано відео

Савченко захотіла особливий статус не тільки для Донбасу: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Нардеп від "Батьківщини"  Надія Савченко  заявила, що положення про особливий статус необхідно прописати в Конституції для всієї України, а не тільки для Донбасу.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "112.ua".


"Мінські домовленості, під якими стоять підписи президентів чотирьох країн, все-таки передбачали таке положення як особливий статус. Зараз президент говорить, що статусу не буде. Знову-таки, треба було або думати раніше, або зараз виконувати зобов'язання", - сказала Савченко.


"Залишати вплив Росії нікому не потрібно, і це прекрасно розуміє Європа і США. Необхідна зміна формату Мінських домовленостей. Я подавала свої ідеї на європейських і американських майданчиках, - особливий статус не може бути введений для Луганська і Донецька. Він повинен бути прописаний грамотно для всієї України. Давно настав час децентралізації, за це стояв Майдан, люди не хотіли, щоб гроші залишалися в руках Януковича (екс-президент України Віктор Янукович, - ред), зараз я думаю, ніхто не хоче, щоб гроші залишалися в руках у чинного президента, - продовжила вона. - Тому я думаю, що необхідно вносити зміни до Конституції, але робити це необхідно тільки коли до цього будуть готові, і коли людям будуть давати більше самоврядування на місцях. Я думаю, що це влаштує і Донбас, і це не повинно означати, що там буде мати вплив Росія".


"Не може бути дан особливий статус одному регіону, тому що завтра ми будемо давати особливий статус Волині, потім Закарпаттю, потім Одесі і пішло-поїхало", - резюмувала нардеп.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше віце-президент США  Джозеф Байден заявив, що Україна збирається надати окупованим територіям Донбасу особливий статус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?