Землетрус в Україні: фахівець назвав найнебезпечніші регіони
Категорія
Події
Дата публікації

Землетрус в Україні: фахівець назвав найнебезпечніші регіони

Землетрус в Україні: фахівець назвав найнебезпечніші регіони
Джерело:  ТСН

Начальник відділу сейсмічної небезпеки Інституту геофізики Олександр Кендзера прогнозує можливе повторення  землетрусів у Києві і в Україні.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  ТСН.


За словами Кендзьора, хоч землетруси у нас відбуваються рідко, це не означає, що українці можуть розслабитися, тому що мало не вся територія країни потенційно сейсмонебезпечна. При цьому він назвав найнебезпечніші області.


"Сильні сейсмічні впливи, які можуть дорівнювати навіть на слабких грунтах 9 балам, - це південно-західні райони Одеської області. В самій Одесі - це 7 балів приблизно, і приблизно така ж величина відноситься і до Чернівецької області. Закарпаття теж небезпечна зона, там може до 8 балів доходити", - попереджає фахівець.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в ніч на 24 вересня в Києві та інших регіонах України стався землетрус, пізніше були опубліковані відео.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?