Військовий експерт назвав дві головні загрози для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Військовий експерт назвав дві головні загрози для України

Військовий експерт назвав дві головні загрози для України
Джерело:  online.ua

Директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський уважає, що Україні загрожує зростання інтенсивності бойових дій, а також зростання внутрішніх проблем, що, по суті, взаємопов'язане.


Про це Сунгуровський сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.


"Якщо говорити про бойові дії, то вони можуть мати непрямі і прямі цілі. Непрямі - це прихований шантаж: показуючи свою військову міць, РФ намагається змусити Україну йти на політичні поступки. Кремль може розраховувати на брак політичної волі у Києва. Якщо Москві вдасться досягти політичної дестабілізації України, то вони будуть працювати і в силовому полі. Для того, щоби не тільки підштовхнути Україну до поступок, а змусити піти на всі побажання Кремля ", - сказав експерт.


"Що стосується внутрішньої ситуації, все залежить від політичної волі. На жаль, у нас тут теж не все гладко, прогалин вистачає. Немає системності дій, все працює в фрагментарному режимі і системі ручного управління. Немає цілісної картини. Хоча, цілісна картина цілей мала б бути у нашого керівництва ще до приходу до влади. Внутрішнє загострення дуже ймовірно", - додав він.


За його словами, українці не знають способів цивілізовано впливати на владу в правовому полі, так що будь-які експерименти над населенням можуть вилитися в протести.


"Всы експерименти над населенням України матимуть наслідки. Проблема в тому, що у нас недостатньо інституційоване громадянське суспільство, що може гарантувати цивілізований і правовий тиск на владу. Не шляхом майданів, а через нормальні правові механізми", - сказав Сунгуровський.


Повний текст  інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Донбасу загрожує загострення боїв, а у Кремля є плани щодо Києва - військовий експерт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?