Порошенко прийняв гучне рішення по двом суддям
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко прийняв гучне рішення по двом суддям

Порошенко прийняв гучне рішення по двом суддям
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко  прийняв рішення звільнити двох суддів, які порушили присягу під час Революції Переваги.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента.


"Тимчасова спеціальна комісія з перевірки суддів встановила, що суддя Шевченківського райсуду Києва Світлана Гайдук під час Революції Гідності, приймаючи рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою строком 60 днів до громадянина Загорівки за "організацію масових заворушень" грубо порушила вимоги кримінального процесуального законодавства", - йдеться в повідомленні.


Через занадто важкий запобіжний захід без наявної підстави вказаний громадянин став інвалідом III групи, "оскільки, перебуваючи під вартою, не міг своєчасно отримати належного лікування травм, завданих йому під час затримання".


У прес-службі також зазначили, що інша суддя, Наталя Гринковська, також порушила вимоги кримінального процесуального законодавства, застосувавши до громадянина Гарагуца занадто важкий запобіжний захід без обґрунтованої підозри у вчиненні кримінального правопорушення.


"Крім того, суддя Гринковська при притягненні до адміністративної відповідальності на підставі статті 122-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання водіями вимог працівників міліції про зупинку транспортних засобів) громадян Цибенка, Жіленкова, Багінського, Пономарьова, Товчігречка і Бобіна не прийняла заходів для повного, об'єктивного і всебічного з'ясування кожної справи, що свідчить про необ'єктивний і упереджений розгляд справ щодо зазначених осіб і є порушенням присяги судді", - відзначили у Порошенка.


Як повідомляв ONLINE.UA, 2 червня  Верховна Рада прийняла новий закон про судоустрій і статус суддів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?