Україна зламала плани Путіна, але є проблема - експерт
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна зламала плани Путіна, але є проблема - експерт

Україна зламала плани Путіна, але є проблема - експерт
Джерело:  online.ua

Політичний експерт Євген Магда впевнений, що президент Росії  Володимир Путін  очікував, що Україна впаде перед обличчям російської агресії ще в 2014 році, але буде продовжувати розхитувати ситуацію всередині України.


Про це він написав у статті для ONLINE.UA.


"Україна вже третій рік живе в умовах гібридної агресії, однак далеко не всі її громадяни вирвалися з формату "зрада-перемога" в оцінці того, що відбувається всередині нашої країни і біля її кордонів. Росія має серйозну перевагу: її напад на Україну був продуманим, підготовленим, але привів до виконання далеко не всіх поставлених цілей. Той факт, що Україна вистояла в украй складному для неї 2014-му, вже зламав плани Путіна щодо усунення конкурента на пострадянському просторі", - написав політичний експерт.


"Але переконувати громадян країни, яка пережила Першу і Другу світові війни, що сьогодні часто борються за виживання, далеко не завжди легко. До речі, у багатьох країнах Європи визнають, що понесені Україною за два з половиною роки конфлікту втрати змусили б їх політиків шукати компроміси з агресором", - продовжив він.


"Росія вирішила, що може дозволити собі не форсувати підпорядкування України, але навряд чи відмовиться від розхитування ситуації всередині нашої країни і подальшого розхитування стабільності всередині ЄС. Путіну необхідно створити картинку, що дозволяє в діалозі з Заходом аргументовано повторювати тезу про "failed state" під синьо-жовтим прапором, що не варта підтримки західних партнерів. Уже в наступному році російський президент готується спілкуватися з новими ключовими політичними гравцями Заходу", - додав Магда.


Більше  читайте в статті на ONLINE.UA: Затишшя перед бурею: Путін взяв небезпечну паузу в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?