Ватажок ЛНР на прикладі побачив, що Донбас - це Україна: опубліковано відео
Категорія
Події
Дата публікації

Ватажок ЛНР на прикладі побачив, що Донбас - це Україна: опубліковано відео

Ватажок ЛНР на прикладі побачив, що Донбас - це Україна: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Ватажок бойовиків так званої ЛНР Ігор Плотницький

 розповів, що в школах окупованих міст Луганської області діти вчаться по книгам з атрибутикою України - прапором і гімном.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео, розміщеним в Youtube.


"Мені прислали "Підручник для першого класу загальноосвітніх навчальних закладів з навчання російською мовою". Перше, що ми відкриваємо - це прапор, атрибутика України і відразу ж йде гімн, щоб всі вчили і не забули "Ще не вмерла Україна". Я все розумію, звичайно, ми не проти того, щоб діти вивчали, хто хоче, українську мову, але я вважаю, що потрібно переглянути, щоб атрибутика України не давліла над самою мовою, над якістю освіти"- сказав ватажок бойовиків ЛНР на апаратній нараді 23 вересня.


Він зазначив, що викладачі повинні переглянути ці підручники, "мову залишити, а політику прибрати".


Повідомляється, що після наради, так званий "міністр освіти ЛНР" Валентина Ткаченко розпорядилася розіслати по підконтрольним "республіці" навчальним закладам наказ, в якому зобов'язала директорів шкіл змусити першокласників самостійно вирвати зі своїх підручників сторінки з символікою і текстом державного гімну України.



Як повідомляв ONLINE.UA, ватажок так званої

ЛНР Ігор Плотницький запропонував відправляти жителів окупованої бойовиками території Луганської області рити окопи через борги за комунальні послуги

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?