Глава Донецької області зробив гучну заяву щодо "особливого статусу"
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава Донецької області зробив гучну заяву щодо "особливого статусу"

Глава Донецької області зробив гучну заяву щодо "особливого статусу"
Джерело:  LB.ua

Впровадження «особливого статусу» для Донбасу

, який просуває Росія, неприпустимо для України і стане «троянським конем» для всього регіону.


Про це заявив глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, передає ONLINE.UA з посиланням на його інтерв'ю

Lb.ua

.


«Ніякого особливого статусу на Донбасі не може бути, тому що це - «троянський кінь», який викличе обурення і сприятиме поширенню тієї зарази, якою інфікована частина територій Донецької області і південний схід України», - переконаний губернатор.


За словами Жебрівського, «особливий статус», який пропонує нам Росія, для України є неприпустимим!», і йому є відмінна альтернатива.


«Коли приїжджають посли, міністри закордонних справ, я всім кажу, що кращий «особливий статус» - це децентралізація, формування громад. Якщо ми створюємо громади, передаємо їм повноваження, фінансовий ресурс, готуємо людей, щоб вони вміли добре керувати. Ось це і буде особливим статусом для всієї України», - вважає він.


Крім того, чиновник зазначив, що «наділяти когось правом накладати вето на рішення парламенту (як передбачає «особливий статус» - Ред.) - неприпустимо!».


«Це вже не держава, а чорт знає що! Навіть не анархія - батько Махно в труні б перевернувся. Ніякого «особливого статусу», тим більше в тому розумінні, який нам хотіла «впарити» Росія, в Україні і на Донбасі не буде! Буде децентралізація», - переконаний губернатор.


Жебрівський додав, що на ньому лежить величезна відповідальність за те, як регіон проведе децентралізацію, і наскільки будуть ефективні територіальні громади, «що ми, нарешті, покажемо нашим партнерам з Німеччини, Франції та інших країн, запевняючи, що децентралізація є кращою альтернативою їх пропозиціям».


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

стало відомо про хитрощі, до яких вдаються бойовики ДНР, щоб обдурити українських військових

.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?