Порошенко відправив у Раду дуже важливий проект закону
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко відправив у Раду дуже важливий проект закону

Верховна Рада України
Порошенко відправив у Раду дуже важливий проект закону

Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект "Про Вищу раду правосуддя".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відповідний документ, опублікований на сайті парламенту.
Президент визначив законопроект "Про Вищу раду правосуддя" як невідкладний. Цей закон визначає статус, повноваження, принципи організації і порядок діяльності Вищої ради правосуддя.
Нагадаємо, 2 червня Верховна Рада остаточно затвердила (ухвалили в цілому) закон про внесення змін до Конституції України щодо правосуддя. 30 вересня вони набувають чинності.
Зміни передбачають створення замість Вищої ради юстиції нового органу суддівського самоврядування - Вищої ради правосуддя, який прийматиме рішення про призначення, звільнення, переведення суддів, надавати згоду на затримання судді або утримання під вартою або арешт, приймати рішення про тимчасове відсторонення судді від здійснення правосуддя, притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.
9 вересня Рада з питань судової реформи на засіданні схвалила проект закону "Про Вищу раду правосуддя".
Як повідомляв ONLINE.UA, Верховна Рада 250 голосами підтримала в другому читанні законопроект №2966-д "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?