У США законодавчо визначили терміни і бюджет місії на Марс
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У США законодавчо визначили терміни і бюджет місії на Марс

У США законодавчо визначили терміни і бюджет місії на Марс

Сенат США схвалив закон, який передбачає відправку американських астронавтів на Марс.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Lenta.ru.
У документі прописані терміни місії на Марс і обсяг фінансування. Бюджет пілотованої місії становить $19,5 мільярда. Відповідно до законопроекту, перший громадянин США повинен опинитися на Марсі в найближчі 25 років, для цього партнери агентства працюють над створенням пілотованого корабля Orion і надважкої ракети SLS (Space Launch System).
У проголосованому американським Сенатом документі вперше законодавчо закріплено намір США відправити людину на Марс. Його схвалення, як зазначає республіканець з Техасу Тед Круз, пов'язане з бажанням сенаторів захистити НАСА від свавілля в космічній політиці.
Космічна програма США неодноразово зазнавала змін. Зокрема демократ Барак Обама після свого обрання на пост президента США прийняв рішення закрити національну місячну програму Constellation, реалізація якої почалася при адміністрації республіканця Джорджа Буша-молодшого.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше NASA провело випробування ракетних двигунів RS-25, модернізованих спеціально для важкої ракети-носія SLS (Space Launch System), за допомогою якої за два роки планується здійснити політ корабля Orion до Марса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?