Кабмін схвалив метод боротьби з рейдерами, запропонований Мін'юстом
Категорія
Політика
Дата публікації

Кабмін схвалив метод боротьби з рейдерами, запропонований Мін'юстом

Кабмін схвалив метод боротьби з рейдерами, запропонований Мін'юстом
Джерело:  sud.ua

Кабінет міністрів з ініціативи Мін'юсту прийняв рішення, спрямоване проти рейдерів, яким зобов'язав нотаріусів та інших реєстраторів перевіряти судові рішення на можливість підробки перед проведенням реєстрації.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Судово-юридичну газету».
«Було прийнято дуже важливу антирейдерську постанову. Одна зі схем, яка використовувалася рейдерами, - це підроблені судові рішення, коли рейдери фальсифікували печатку або йшли на змову з суддею, який видавав рішення, однак не реєстрував його», - розповів міністр юстиції Павло Петренко.
За його словами, тепер, якщо реєстратор знайде відповідне рішення в реєстрі судових рішень, він зможе провести реєстрацію, в іншому випадку він буде зобов'язаний відмовити в реєстрації.
Проблема рейдерських захоплень майна і бізнесу особливо загострилася після того, як Мін'юст спростив процедури реєстрації та відкрив реєстри для загального доступу, а в системі почали проявлятися недоробки. В останні роки в законодавство вносяться зміни, спрямовані на вдосконалення безпеки системи реєстрації та процедури здійснення угод.
Один із законопроектів на цю тему перебуває на розгляді у Верховній Раді. Так, проект закону №5067 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо впровадження європейських стандартів захисту прав власності та економічних інтересів громадян та інвесторів» був зареєстрований 5 вересня 2016 року. І саме його просив підтримати Павло Петренко.
Цим документом впроваджується кримінальна відповідальність за рейдерські захоплення, і пропонується застосування санкцій - до восьми років ув'язнення з конфіскацією майна. При цьому каратимуться всі причетні до рейдерських схем: реєстратори, заявники і одержувачі вигоди.
З текстом постанови Кабінету Міністрів можна ознайомитися тут.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?