Соцмережі скипіли через заяву Авакова після вбивства поліцейських в Дніпрі
Категорія
Політика
Дата публікації

Соцмережі скипіли через заяву Авакова після вбивства поліцейських в Дніпрі

Соцмережі скипіли через заяву Авакова після вбивства поліцейських в Дніпрі
Джерело:  online.ua

Слова глави МВС Арсена Авакова про те, що українцям після вбивства патрульних в Дніпрі доведеться привчити себе до «презумпції правоти» поліцейських, викликали справжній шквал в соціальних мережах: багато користувачів підтримали таку думку, але було також чимало і критичних зауважень.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Так блогер і журналіст Антон Комаров в своєму Facebook написав: "А вас не бентежить, що законопроект про презумпцію винності громадян України був написаний за одну ніч? Хвилинка конспірології закінчена, спасибі за увагу", ймовірно, маючи на увазі проект закону про розширення повноважень поліції.
Користувач Twitter-аккаунта «нерусский мир» запропонував владі визначитися, на якому зі стільців вона сидить.


У свою чергу мер Дніпра Борис Філатов, який на власні очі спостерігав розвиток історії навколо загибелі поліцейських і затримання злочинця, в своєму Facebook написав: «Таке відчуття, що Господь карає нас, позбавляючи величезну кількість людей розуму, совісті і співчуття.
«Злоба, конспірологія, недовіра до правоохоронців, обмеженість розуму, бажання попіаритися на крові, зведення політичних рахунків. Тут вже недалеко і до улюблених тез "шоколадна влада воює з добровольцями" і "затримали невинного", - додав він.
У свою чергу блогер Борис Чернявський висловився критично: «то шо нада" в країні зі зруйнованою судовою системою... а "презумпція правоти поліцейського" має на увазі правоту поліцейських спостерігати, як тітушки б'ють протестантів проти незаконного будівництва? Щоб таке запитувати, у поліції повинна бути справжня, а не кіношна репутація!».
«Може краще почати з виразних і чітких інструкцій для копів на екстремальні ситуації? За однією версією, вони посадили підозрюваного на заднє сидіння для оформлення протоколу, АЛЕ тут же публікують кадри з нагрудної камери поліцейського на рівні пояса підозрюваного, який явно стоїть біля машини! Далі - убитий на місці поліцейський був застрелений підозрюваним, який крім цього встиг забрати табельну зброю убитого... поки його напарниця не могла відкривати вогонь через людей за спиною підозрюваного... АЛЕ щось вдіяти вона могла? Або може вона ПОВИННА була щось робити? А вона сама знала що вона повинна була робити? Все це натякає на те що "хтось" не турбувався повним набором "ситуативних" інструкцій для співробітників поліції, навіть після випадку з Олійником, АЛЕ дуже стурбований "презумпцією правоти поліції", яку будь-який "пічерскісут" зробить жандармами!» - підкреслив він.
Ще одним коментатором заяви Авакова став користувач Іван Фокін: «Цікаво, а презумпція правоти поліцейського не входитиме в дисонанс з презумпцією невинуватості людей і з їх правами та свободами?».
«Людину на вулиці хапає поліцейський, тягне у відділок, тримає кілька годин або днів. Після чого ти можеш оскаржити рішення скільки твоїй душі завгодно. Через адвоката», - написав він у мережі «Вконтакте».
Як повідомляв ONLINE.UA, в Дніпрі відбулася церемонія прощання з убитими напередодні патрульними поліцейськими, в якій взяли участь тисячі людей, а також керівництво області, МВС і поліції, Генеральної прокуратури.
Всі подробиці вбивства патрульних поліцейських в Дніпрі читайте на ONLINE.UA.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?