Загибель MH17 на Донбасі: екс-прем'єр Австралії обрушився на Росію
Категорія
Світ
Дата публікації

Загибель MH17 на Донбасі: екс-прем'єр Австралії обрушився на Росію

Загибель MH17 на Донбасі: екс-прем'єр Австралії обрушився на Росію
Джерело:  3aw.com.au

Після появи нових фактів у  справі про загибель авіалайнера Boeing-777 рейсу МН-17, який був збитий на Донбасі, Росія повинна визнати свою причетність до катастрофи.
Про це заявив колишній прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт, передає ONLINE.UA з посиланням на слова політика в ефірі телеканалу 3AW.
"На мою думку, чим раніше Росія визнає свою участь у всьому цьому і запропонує компенсацію сім'ям жертв, тим краще", - сказав він.
Крім того, Еббот додав, що впевнений у великій частці відповідальності президента РФ Володимира Путіна, хоча і не вважає його особисто винним у катастрофі.
Австралійський політик також спростував заяви росіян про те, нібито ракета, що збила авіалайнер, була випущена з-за меж території, яка контролювалася проросійськими бойовиками.
За його словами, росіяни готові сказати що завгодно, однак факти говорять про те, що російський ракетний комплекс перетнув кордон України, збив літак і повернувся назад в Росію.
Як відомо, в результаті загибелі авіалайнера загинули 298 осіб - 283 пасажирів і 15 членів екіпажу. У числі жертв виявилися 193 підданих Нідерландів, 43 громадянина Малайзії, 27 громадян Австралії, а також люди з інших країн.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в уряді Нідерландів запевнили, що з самого початку вважали проросійських бойовиків причиною катастрофи Boeing рейсу МН17, яка сталася в липні 2014 року на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?