Стало відомо, скільки українців за розрив дипвідносин з Росією
Категорія
Події
Дата публікації

Стало відомо, скільки українців за розрив дипвідносин з Росією

Стало відомо, скільки українців за розрив дипвідносин з Росією
Джерело:  Центр Розумкова

Більшість українців виступають проти розриву дипломатичних відносин з Росією та впровадження візового режиму з РФ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на результаті опитування Центру Разумкова, проведеного з 9 по 14 вересня 2016 року в усіх регіонах України, за винятком окупованих територій Донбасу і Криму.
Проти розриву дипвідносин між країнами висловилися 55% громадян України, а проти впровадження візового режиму з РФ - 52%. За розрив дипломатичних відносин з Росією - 24,8% опитаних. У порівнянні з березнем 2015 року скоротилася частка прихильників запровадження візового режиму з Росією - з 46,7% до 29,0%, а частка противників зросла з 40,6% до 52,1%.
Соціологи відзначають, що і розрив відносин, і впровадження віз з РФ підтримують переважно на заході України. Не підтримують ці ідеї більшість жителів Донбасу і Сходу загалом, жителі півдня і відносна більшість жителів центрального регіону.
Також відносна більшість опитаних (48,5%) виступають проти заборони ввезення для продажу на територію України будь-яких товарів, вироблених в РФ, за таку заборону виступають 33,6% респондентів. Підтримують таку заборону більшість жителів західного регіону, не підтримують більшість жителів сходу, півдня і Донбасу. У центральному регіоні частка тих, хто підтримує, і тих, хто не підтримує таку заборону, приблизно дорівнює.
Відзначається, що 50,6% опитаних підтримують "націоналізацію" нерухомості і підприємств, які розташовані на території України і належать російському бізнесу, близькому до керівництва Росії. Проти цього виступають 26,1% опитаних.
За націоналізацію російської нерухомості і бізнесу, пов'язаного з керівництвом Росії, виступають більшість жителів західного і центрального регіонів, відносна більшість жителів східного регіону, проти - відносна більшість півдня країни. На Донбасі частка тих, хто підтримує і хто не підтримує націоналізацію приблизно дорівнює.
У дослідженні взяло участь 2018 респондентів у 118 населених пунктах, вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.
Як повідомляв ONLINE.UA, згідно з результатами дослідження "Особливості створення та ідентичності жителів підконтрольної і непідконтрольної Україні території Донецької області" тільки 14% жителів окупованих територій Донецької області вважають, що в країні йде війна між Україною і Росією, тоді як 44% жителів Донбасу називають бойові дії громадянською війною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?