На заході України СБУ зірвала план борців за федералізацію
Категорія
Події
Дата публікації

На заході України СБУ зірвала план борців за федералізацію

На заході України СБУ зірвала план борців за федералізацію

Співробітники Служби безпеки України затримали зловмисника, який намагався дати 50 тисяч гривень хабара високопоставленому чиновнику Львівської облради за внесення на розгляд сесії проекту звернення до керівництва України про надання Львівській області спеціального економічного статусу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.
"Гроші були запропоновані за винесення на розгляд сесії облради проекту рішення про прийняття звернень до президента України, прем'єр-міністра та голови Верховної Ради про надання Львівській області спеціального економічного статусу і передачі повноважень встановлення тарифів на комунальні послуги місцевим органам самоврядування", - йдеться в повідомленні.
У відомстві зазначили, що такі звернення є складовою частиною реалізації проекту так званої прихованої федералізації України.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання зловмиснику запобіжного заходу. Тривають оперативно-слідчі дії.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше народний депутат Надія Савченко запропонувала поставити на загальнонаціональний референдум питання про федералізацію України, якої наполегливо домагається Росія, ставлячи її однією з умов політичного виходу з конфлікту на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?