Міноборони приголомшило заявою щодо мінометів в зоні АТО
Категорія
Події
Дата публікації

Міноборони приголомшило заявою щодо мінометів в зоні АТО

Міноборони приголомшило заявою щодо мінометів в зоні АТО

Міністерство оборони України

заявило про втрату в ході боїв в зоні антитерористичної операції на Донбасі майже всього арсеналу старих мінометів


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Українські Новини

.


"Гостро стоїть питання забезпечення військ саме цим видом зброї (мінометами). В ході активних бойових дій ми втратили майже весь арсенал мінометів, що залишився з часів СРСР", - повідомив начальник озброєння Збройних сил Микола Шевцов.


Він зазначив, що було прийнято рішення в прискореному порядку почати виробництво вітчизняного міномета, адже майже всі міномети в українській армії були або пошкоджені, або відпрацювали свій ресурс. За словами начальника озброєння ЗСУ, існувала домовленість про закупівлю мінометів іноземного виробництва, але в останній момент переговори були зірвані.


На цей момент близько 200 примірників міномета "Молот" виробництва заводу "Маяк" вже поставлені у війська. При цьому державні випробування цього виду мінометів ще тривають.


Як повідомляв ONLINE.UA, український військовий і відомий діджей

Анатолій Тапольський розповів про неякісні міномети, які ЗСУ закупили майже за півмільйона грн за штуку, що викликало скандал в соцмережах

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?