Вбивство поліцейських в Дніпрі: лікарі розповіли, як до них прийшов Пугачов
Категорія
Події
Дата публікації

Вбивство поліцейських в Дніпрі: лікарі розповіли, як до них прийшов Пугачов

Вбивство поліцейських в Дніпрі: лікарі розповіли, як до них прийшов Пугачов
Джерело:  056.ua

Лікарі лікарні імені Мечникова розповіли про те, як до них за допомогою звернувся колишній боєць батальйону спецназу "Торнадо"Олександр Пугачов, підозрюваний у вбивстві двох поліцейських в Дніпрі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 056.
"Коли все це сталося, ми, безумовно, знали про трагедію. Але і подумати не могли, що зловмисник прийде саме до нас. В обід в лікарню приїхали правоохоронці і показали фотографії підозрюваного у вбивстві поліцейського. По характерному шраму на грудях і тому, що той, хто стріляв, представився патрульним, як учасник АТО, ми припустили, що раніше він міг у нас лікуватися. Але пошуки в архіві спочатку нічого не дали. І лише, коли поліція з'ясувала прізвище зловмисника, медики знайшли картку хворого Олександра Пугачова за 2014 рік", - розповів один з докторів.
Головний лікар лікарні Сергій Риженко пояснив, чому Пугачов звернувся саме до них за допомогою.
"Чому прийшов саме до нас? Тому що раніше тут лікувався, наші медики надали йому якісну допомогу, поставили на ноги. І він довіряв лікарям лікарні Мечникова", - сказав він.
Ще один з медиків, який брав Пугачова після скоєного ним вбивства поліцейських, згадує, що, коли той прийшов в лікарню і показав своє вогнепальне поранення, його одразу ж поклали на лікарняну каталку і повезли на обстеження.
"Він був абсолютно спокійний. З усім погоджувався. Але, з іншого боку і я не питав, як його звуть і де він отримав кулю в грудну клітку. Поводився, як доктор зі звичайним пацієнтом. Моя задача була - приспати його пильність і наскільки це можливо затримати його в стінах лікарні до приїзду правоохоронців. Мої колеги тим часом викликали поліцію і вивели з приймального покою медперсонал", - згадує лікар.
Чоловіки-медики до приїзду поліції возили Пугачова по окремому блоку лікарні, проводячи різні медичні обстеження, після чого відвезли у віддалене приміщення для томографії грудної клітини. Тут його і затримала поліція.
"За кілька хвилин до затримання ми вивели з кабінету доктора і поліція увірвалася туди", - говорить медик.
За словами лікарів, АТО навчило їх нічого не боятися, тому і в разі з Пугачовим медики, які були попереджені про вбивство патрульних, діяли чітко і практично без емоцій.
"Нехай судять інші. Ми з колегами зробили все, щоб допомогти хворому з одного боку і затримати підозрюваного в скоєнні тяжкого злочину. Але треба віддати належне і оперативності правоохоронців, які досить швидко вирахували дані того, хто стріляв і попередили нас. Хоча, повторюся, ми і не думали, що Пугачов прийде до нас", - зазначив медик.
Як повідомляв ONLINE.UA, в МВС пояснили, що Пугачов отримав посвідчення учасника бойових дій, перебуваючи в розшуку за вчинення тяжких злочинів, через довіреність, видану його матері.
Всі подробиці вбивства патрульних поліцейських в Дніпрі читайте на ONLINE.UA.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?