КНДР зробила грізну заяву про ядерну зброю
Категорія
Світ
Дата публікації

КНДР зробила грізну заяву про ядерну зброю

КНДР зробила грізну заяву про ядерну зброю

У Корейській Народно-Демократичній Республіці в основному завершили розробку  ядерної зброї.


Про це заявили в північнокорейському Інституті ядерної зброї, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт посольства КНДР.


Традиційно людей в КНДР знайомлять з такими важливими новинами як ядерні випробування за допомогою заяв уряду або з повідомлень державного інформагентства КНДР ЦТАК. "Цього разу про випробування ядерної боєголовки сповістив Інститут ядерної зброї. Який натяк дає офіційне оголошення абсолютно засекреченої установи? Мабуть, це і є вираз впевненості в тому, що країна, в основному, завершила розробку ядерної зброї", - йдеться в повідомленні.


"Офіційне оголошення Інституту ядерної зброї, можна сказати, відображає волю КНДР безперервно докладати великі зусилля до зміцнення, розвитку ядерних збройних сил. Нинішнє випробування ядерної боєголовки проведено за планами ТПК (Трудової партії Кореї, - ред.) в області будівництва стратегічних ядерних збройних сил. У зв'язку з успішним проведенням випробування ЦК ТПК послав науково-технічним працівникам - ядерникам - гарячі привітання", - також зазначають у посольстві.


Відзначимо, що перше підземне ядерне випробування КНДР провела в жовтні 2006 року. Всього на даний момент було проведено п'ять випробувань. Четвертим з них було випробування водневою бомбою, а п'яте випробування ядерної боєголовки провели зовсім недавно.


"В ході нинішніх ядерних випробувань були остаточно перевірені і підтверджені структура, особливості дії, характеристики і потужність стандартизованих і уніфікованих ядерних зарядів для подальшої установки їх на балістичні ракети наших артилерійських загонів "Хвасон" стратегічних сил Корейської народної армії, - йдеться в матеріалах посольства. - Раз мета застосування ядерного заряду до зброї в основному досягнута, то нема чого приховувати факт".


"Триватиме вжиття заходів щодо якісного, кількісного зростання ядерних збройних сил держави, покликаних захищати нашу гідність, право на існування і справжній мир від наростаючої американської загрози ядерної війни", - заявили в Інституті ядерної зброї КНДР.


Як повідомляв ONLINE.UA,  стало відомо про розробку Південною Кореєю плану удару по столиці КНДР Пхеньяну, якщо з'являться ознаки підготовки ядерної атаки з боку Північної Кореї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?