Росія отримає гучні звинувачення: з'явилися дані про звіт по збитому на Донбасі Boeing
Категорія
Події
Дата публікації

Росія отримає гучні звинувачення: з'явилися дані про звіт по збитому на Донбасі Boeing

Росія отримає гучні звинувачення: з'явилися дані про звіт по збитому на Донбасі Boeing
Джерело:  The Guardian

Слідча група з розслідування аварії  Boeing MH17  на Донбасі в наступному звіті представить докази про те, що ракета, яка знищила літак, була випущена з підконтрольної проросійським бойовикам території Донбасу.


Про це заявили західні дипломати, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.


За попередньою інформацією, слідчі продемонструють на картах Google точне місце розташування установки "Бук", з якої стріляли в Boeing, недалеко від Сніжного. Відзначимо, що в 2014 році цей населений пункт був підконтрольний проросійським бойовикам.


В рамках розслідування розглядається версія про те, що установку перевезли через російсько-український кордон в липні 2014 року, після чого управляли нею російські військові з 53 зенітної ракетної бригади.


"У дипломатичних колах поширена впевненість, що звіт вкаже на причетність проросійських заколотників (бойовиків, - ред) або Росії", - сказав голландський дипломатичний експерт Роберт ван де Роер.


Він підкреслив, що слідство встановило 20 військових РФ з 53-й бригади, які причетні до злочину, але встановити напевно, хто саме натиснув кнопку запуску ракети, поки не вдалося.


У той же час, нідерландська газета De Telegraaf з посиланням на свої джерела пише, що в ході розслідування слідча група проводила в Фінляндії тестові пуски ракет, щоб з'ясувати, з якої зброї збили MH17. Відзначається, що результати випробувань показали, що літак збили з російського "Бука", а не українського.


Видання додало, що всі деталі того, що сталося під час катастрофи вже відомі слідству: прізвища членів групи людей, які збили літак, керівників операції і т.п., але прізвища можуть не увійти в доповідь.


«Ми дуже добре знаємо, хто це зробив, і хто їх направляв. Але покарати цих людей важко, тому що між деякими країнами не існує договору про екстрадицію», - сказав представник представляючих інтереси родичів загиблих юристів Еверт Вітем.


Відзначимо, звіт з розслідування аварії Boeing буде опублікований в середу, 28 вересня.


Як повідомляв ONLINE.UA, перед публікацією доповіді про хід розслідування авіакатастрофи  російська сторона раптом представила нові дані по аварії "Боїнгу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?