Президент Ізраїлю розбурхав звинуваченнями на адресу українських націоналістів: з'явилося відео виступу
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Ізраїлю розбурхав звинуваченнями на адресу українських націоналістів: з'явилося відео виступу

Президент Ізраїлю розбурхав звинуваченнями на адресу українських націоналістів: з'явилося відео виступу
Джерело:  online.ua

Президент Ізраїлю Реувен Рівлін, виступаючи на парламентських слуханнях у Верховній Раді України до 75-х роковин трагедії в Бабиному Яру заявив, що українські націоналісти ОУН причетні до масових убивств і переслідувань євреїв під час Другої світової війни.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "112 Україна".

"Близько 1,5 млн євреїв були вбиті на території сучасної України під час Другої світової війни в Бабиному Яру і багатьох інших місцях. Їх розстрілювали в лісах, біля ярів і ровів, зіштовхували в братські могили. Багато посібників злочину були українцями. І серед них особливо виділялися бійці ОУН, які знущалися над євреями, вбивали їх і в багатьох випадках видавали німцям", - сказав Рівлін.

"Правильно й те, що було більше 2,5 тис. праведників народів світу - ті лічені іскри, які яскраво горіли в період темних сутінків людства. Однак більшість мовчали. Відносини між українським і єврейським народами сьогодні спрямовані в майбутнє, але ми не можемо допустити, щоб історія як з її страшними, так і з її хорошими подіями забулася ", - додав він.

У соцмережах збуджені.

"Під час парламентських слухань, присвячених трагедії Бабиного Яру, де вбивали і українців, і євреїв, і ромів, і людей іншої крові - президент Ізраїлю Рівлін із трибуни українського парламенту заявив, що серед пособників нацистських злочинів було багато українців. На жаль, усі присутні в парламентському залі - і президент, і депутати, і міністри промовчали. Виступ Рівліна принижує українців, тому я закликаю президента Ізраїлю вибачитися перед нашою державою і нашим народом. А Кнесет Ізраїлю - нарешті визнати Голодомор геноцидом українського народу, як Верховна Рада ще в 2008 році визнала Голокост геноцидом євреїв", - написав лідер Радикальної партії Олег Ляшко на своїй сторінці в Facebook.



Як повідомляв ONLINE.UA, в честь приїзду президента Ізраїлю в Києві в Маріїнському парку пустили залпи артилерії, які розбурхали соцмережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?