На Луганщині жителі готують протести через розведення військ: з'явилося відео
Категорія
Події
Дата публікації

На Луганщині жителі готують протести через розведення військ: з'явилося відео

На Луганщині жителі готують протести через розведення військ: з'явилося відео
Джерело:  Hromadske

Жителі Станиці Луганської готують протести проти відведення українських військ від населеного пункту, яке планується у зв'язку з домовленостями, досягнутими в Мінську.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське", яке цитує голову Станично-Луганської районної бютівця Юрія Золкіна.
За його словами, представники правоохоронних органів та МНС опиняться під загрозою зіткнення з бойовиками в тих районах Станиці Луганської, які увійдуть в так звану демілітаризовану зону.
"Люди питають, яким чином українська влада буде здійснювати свої повноваження на цих вулицях. Там навіть поліцейським заборонено перебувати зі зброєю. Як працюватимуть МНС, швидка?", - сказав місцевий чиновник.
Відведення Збройних сил України від лінії зіткнення, затверджене "рамковими угодами", призведе до втрати контролю України над населеним пунктом Станиця Луганська, сказав глава Луганської бютівця Юрій Гарбуз.
Мешканка Станиці Луганської Галина Барбашова також підтвердила журналістам, що населення побоюється наслідків відводу ЗСУ.
У свою чергу в штабі АТО повідомляють, що відведення сил і засобів з ділянок, розташованих в районах Станиці Луганської, Золотого і Петровського в Донецькій області, можливе тільки за умови сталого припинення вогню.
"Цей процес є дуже складним і передбачає певні етапи, при здійсненні яких представники ОБСЄ повинні все точно зафіксувати і верифікувати. Варто відзначити, що ключові позиції в цих районах Збройні Сили України не здадуть і в разі погіршення ситуації своєчасно повернуться на колишні позиції", - йдеться в повідомленні.


Як повідомляв ONLINE.UA, Міжнародний комітет Червоного хреста розробив концепцію створення п'яти нейтральних зон безпеки навколо великих інфраструктурних об'єктів на окупованому Донбасі для їх захисту, проте вона ще не затверджена. Демілітаризованими поки планується зробити три зони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?