У бойовиків ДНР виникла проблема з двома десятками військових з Росії
Категорія
Події
Дата публікації

У бойовиків ДНР виникла проблема з двома десятками військових з Росії

У бойовиків ДНР виникла проблема з двома десятками військових з Росії

На Донбасі збільшилася кількість російських військових, які відмовляються брати участь в бойових діях в рядах бойовиків ДНР і ЛНР.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані Головного управління розвідки Міноборони України.
«26 вересня в Донецьк прибув підрозділ Управління охорони і конвоювання Федеральної служби виконання покарань РФ з метою супроводу близько 25 російських військовослужбовців, які відмовилися брати участь в бойових діях на тимчасово окупованих територіях Сходу України і були на посадах командного складу і технічних фахівців», - відзначили розвідники.
Найбільше число «відмовників» зафіксовано в 11 окремому мотострілковому полку (Макіївці) і 3-й окремій мотострілковій бригаді (Горлівка) 1 Армійського корпусу, а також 4-й і 7-й (Алчевськ і Дебальцеве) окремих мотострілкових бригад 2 Армійського корпусу (Луганськ).
Розвідники уточнили, що головна причина конвоювання росіян полягає в тому, щоб виключити витік будь-яких бойових документів (наказів і розпоряджень, топографічних карт з бойовою обстановкою) та інших свідоцтв (фотографій, свідчень свідків, аудіозаписів), які можуть бути використані як докази причетності росіян до неоголошеної війни Росії проти України і отримання злочинних наказів командування РФ.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше українські волонтери опублікували онлайн-карту присутності російських окупаційних військ на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?